2018年10月22日

September 28th Cooking--crushed jelly. 9月28日 クッキング クラッシュゼリー

We made crush jelly with Kyoho grapes. Firstly, children stirred grape jelly the spoon and added in peeled grapes and nata de coco to make their original crush jelly. They looked perfect and tasted good. Nata de coco's texture was great too.
CIMG0633.JPGCIMG0639.JPG
巨峰を使用し、クラッシュゼリーを作りました。
まずぶどうゼリーをスプーンで混ぜてその中に皮をむいた巨峰とナタデココを加えて更に混ぜて出来上がり☆見た目もバッチリ、味もバッチリでした。ナタデココの食感も良かったようです。
CIMG0642.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 14:45| Comment(0) | 日記

2018年10月19日

August 28th Cooking. 8月28日クッキング(フルーツポンチ)

Childfen made fruit punch using the best fruits of this season, peach and watermelon.
They cut the fruit into small pieces with the kitchen knife. Somebody told us that it's better to add gummy candies ,then we did it and it worked so!! The gummy candies felt chewy like shiratama ( rice flour dumplings) and children loved it!
旬のフルーツ(桃とスイカ)を使用してフルーツポンチを作りました。フルーツは包丁で細かくカットしてもらいました。グミを入れるとおいしいとのことを耳にしたのでグミも入れてみましたよ。白玉のようでもちもちとした食感で子どもたちからも好評でした。
CIMG0537.JPGCIMG0539.JPGCIMG0541.JPGCIMG0549.JPG
CIMG0560.JPGCIMG0576.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 15:00| Comment(0) | 日記

August 23rd Water play. 8月23日 水遊び

We played with water baloons outside. Children threw them up in the air and threw them at their friends. There was a happening that some water baloons broke all of sudden!
CIMG0518.JPGCIMG0513.JPG
水風船を使って水遊びをしました。空高く投げたり、お友達に向かって投げてみたり。思わぬ瞬間に割れたりするハプニングもありました。
CIMG0511.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 14:40| Comment(0) | 日記