2019年10月18日

September Cooking---mushroom sautee.9月のクッキング きのこソテー

Mushrooms.... are the best in this season. If you're asked "What vegetable is in its season?" They would reply "sweet potatoes" " mushrooms "etc.. Yes, we use mushrooms this time for our cooking. We washed Shimeji mushroom,Shiitake mushroom and Enokidake mushroom , then seperated them into thinner bunches. It's their first time to cook in a frying pan. They sauteed the mushrooms with butter and add some Mentsuyu (Japanese dashi-seasoned soy sauce) as secret receipe.They turned out very tasty.Children enjoyed the sauteed mushrooms very much and had seconds!
CIMG0241.JPG
きのこ...この季節の旬の食べ物です。もし”今旬のお野菜はなんですか?”と聞かれたら、さつまいも、きのこ、など答えるでしょう。今回のクッキングでは、きのこを使いました。まずはしめじ、きのこ、えのきを洗い細かい房に分けます。それからバターと一緒にフライパンで炒めます。フライパンを使うのは今回は初めてです。隠し味でめんつゆを少したらしました。これが味をおいしくしました。子どもたちもおいしくておかわりしましたよ。CIMG0237.JPGCIMG0234.JPGCIMG0245.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 14:21| Comment(0) | 日記
この記事へのコメント
コメントを書く
お名前:

メールアドレス:

ホームページアドレス:

コメント: