2018年11月05日

October 29th. Cooking. 10月29日(月)クッキング

CIMG0882.JPG
It's sweet potato season and we used our sweet potatoes from the last week's trip.
さつまいもの季節です。先週のおいもほりでとれたおいもを使いました。
CIMG0839.JPG
This time we challenged to make "sweet potato & apple n cheese ball". Teacher told the children the recipe and how to make this. Now t's time to start!
今回はさつまいもりんごチーズ団子に挑戦。先生からレシピや作り方を教わりいざ開始です。
CIMG0840.JPGCIMG0847.JPG
First, they mashed potatoes, by hands,with the cooking stick and added heated apple slices to it. They mixed with some yorgurt and pieces of cheese as well to give the mushed potato some sour flavor and mild texture.They rolled into a bite-size ball and ate it. It was yummy!
まず最初においもをつぶしました。手でつぶしたりすりこぎ棒でつぶしてみたり。その後にやわらかくしたりんごのスライスを加えます。さらにヨーグルトと細かいチーズを加え酸味やまろやかな仕上がりにしました。
最後に丸いボールにまとめ食べやすい形にして出来上がり。とてもおいしくできました。

CIMG0855.JPGCIMG0857.JPGCIMG0868.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 12:52| Comment(0) | 日記
この記事へのコメント
コメントを書く
お名前:

メールアドレス:

ホームページアドレス:

コメント: