2017年01月30日

October cooking~sweet potato~ 10月のクッキング さつまいも編

Childen made sweet potato cake using fresh sweet potatoes from the other day's sweet potato digging trip.They boild the potatoes and peeled them when they were still hot.
CIMG3384.JPGCIMG3399.JPG
Then they wrapped them to mash by their hands.CIMG3413.JPG To make it even more smooth texture , they used a masher to mash it as hard as possible. They shaped it into an oval chunk which came in different shapes,reflecting on their characters.However children were so proud to show them to teachers. They brushed some egg york on the surface and baked it in the toaster.CIMG3427.JPGCIMG3429.JPG They were so excited and couldn't wait! What a wonderful magic to change their sweet potato into a yummy treat!

おいもほりでとったさつまいもを使ってスィートポテト作りをしました。あたたかいうちに皮をむき、ラップに包んでつぶしたあと、マッシャーを使ってさらに潰しました。自分のもっている力を思い切りだしていました。形作りは個性が出ます。一人一人出来上がった形を見せてくれました。その後は卵を塗りトースターへ。ワクワクドキドキしながら出来上がりを待ちました。こちらが食べる時の様子です。みんなでとったおいもが素敵なおやつに変身しました。
CIMG3430.JPGCIMG3431.JPGCIMG3432.JPGCIMG3438.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 16:03| Comment(0) | 日記