2016年08月31日

Cooking on Wednesday ,July 28th. 7月28日(水)クッキング

CIMG2734.JPGCIMG2735.JPG
Children tried making Bavarian cream in this month's cooking lesson. First,they crushed cookies for the foundation. Second, they took turns to just keep mixing the ingredient with a whisk. Then, they poured it into the cups very carefully not to spill. The Bavarian cream were cooled in the fridge for 2 hours to be ready to eat.
CIMG2744.JPGCIMG2746 (2).JPG
CIMG2757.JPG
CIMG2769.JPG
Before eating, children gave a final touch to their Bavarian cream with whipped cream and colorful spray.

今日はババロア作りにチャレンジしました。クッキーをつぶしババロアの台を作りました。その後はお友達と順番でひたすら泡だて器で混ぜ、容器にこぼさないようにそそぎこみました。2時間冷蔵庫で冷やしたら出来上がり。食べる前に冷やしたら出来上がり。食べる前にホイップクリームやカラフルスプレーで飾りつけも楽しんでから食べました。おうちでもチャレンジしていただけると嬉しいです。
posted by キンダー武蔵浦和園 at 18:31| Comment(0) | 日記

Summer festival on Friday ,July 22. 7月22日(金)サマーフェスティバル

Summer festival is one of the famouse events at kinder. Kids enjoy taking pictures with teachers, dancing, eating different kinds of foods as well as playing games with parents. What the childfen like the most is having the privilege to dress in Japanese beautiful clothes. It's indeed a wonderful event.
CIMG2635.JPG
CIMG2639.JPG

サマーフェスティバルはキンダーで楽しいイベントの一つです。子供たちは先生と写真をとったり、ダンスをしたりいろいろな食べ物をたべたりして楽しみます。でも、一番楽しみなことは日本の美しいゆかたやドレスが着れることです。本当にすばらしいイベントです。
CIMG2642.JPG
CIMG2648.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 18:13| Comment(0) | 日記

Shucking corn とうもろこしの皮むき(2回)

午後のおやつにでてくるとうもろこしの皮むきをしました。初めて挑戦するお友達もいたため、先生のお手本を見てから行いました。途中、とうもろこしのひげを頭にのせてみたり、虫との出会いもあったりと楽しみながらむくことができました。おやつの時間では「いつものとうもろこしよりおいしいね」とお友達同士でお話ししながら食べていたのが印象的でした。自分でむくことで一層おいしさが増したようです。
CIMG2538.JPG
CIMG2540.JPG
CIMG2544.JPG

This month, they had corn for snack and children had a chance to prepare for their snack....shuck the corn! Some children have never done this before ,so they just tried their best the way the teacher demonstrated beforehand.
During the process of shucking,some children discovered fun to put the corn silk(hair) on the head and others were happy to encounter worms. At snack time, the corn was served and children enjoyed eating , saying "It tastes better than usual." This unique experience has added more taste to the corn.
CIMG2552.JPG
CIMG2553.JPG
posted by キンダー武蔵浦和園 at 18:03| Comment(0) | 日記