2015年12月21日

Cooking lesson on Monday, November 30th. クッキングレッスン

Our cookng lesson for this month is "Sanshoku Dango" or tricolor dumplings. Children gave it a try to make them in red, blue and green. They decided who makes which color dumpling by Janken.
11月のクッキングは三色団子作りに挑戦しました。赤、青、緑があり、ジャンケンでだれが何色を作るか決めました。
CIMG1595.JPG

最初は硬かった白玉粉にお豆腐を入れてこねていくと気持ち良い感触に。丸める際は先生の見本の大きさを見ながら「これくらいかな?」「丸めるの楽しいね」と会話も弾みました。Mixing Shiratama-ko(ricr flour) powder with tofu(bean curd)made the dough good texture. They tried making the dough into small balls after learning how from their teacher. They enjoyed a lot ,saying "Is this size OK? " or " It's fun making a ball "
CIMG1557.JPG
CIMG1560.JPG

次はゆでる作業。浮いてくると出来上がり、と伝えると目を輝かせながら鍋を見つめて待ちました。そして浮いてくると興奮気味の子どもたちでした。Next step is to boil the balls, dumplings.
When they learned it's done when the dumplings come to float ,they were so enthusiastic and gazed at the pot with their sparkling eyes. When the dumplings actually came to float, they got so excited!
CIMG1589.JPG

きな粉をまぶしたりフルーツポンチにしておいしく頂きました。
They sprinkled kinako (soybean flour)over the dumplings or put them together with some fruits in soda and they really tasted so good.CIMG1598.JPG


posted by キンダー武蔵浦和園 at 15:45| Comment(0) | 日記

7・5・3 event on Friday, November 13th. しちごさんのお参り

The children went to the nearby park "Kannon Jidou Yuuen" taking their handmade candy bag with them. 手作りの飴袋を持って、近くの観音児童遊園のお参りに行ってきました。
CIMG1479.JPG
Each one of them proceeded to the shrine's bell to ring and prayed for a healthy growth.Later ,they played in the park picking fallen leaves before going back to kindergarten.
一人一人鈴を鳴らし「これからも健康で元気に大きくなりますように」と願いを込めました。その後は落ち葉ひろいや遊具で遊んで園に戻りました。
CIMG1487.JPG CIMG1490.JPGCIMG1501.JPG

posted by キンダー武蔵浦和園 at 15:05| Comment(0) | 日記